Click here to open

Foam Lab 2013

Foam Lab 2013

Hieronder een samenvatting van de evenementen van Foam Lab 2013

 

#1: EGOSPHERE

Van coffee-to-go in de ochtendspits naar je laptop-flexplek, via balance yoga en organic food naar drankjes op een galerieopening. Ondertussen deel je alles op Facebook en Twitter: hoe uniek is jouw stadsbeleving eigenlijk? Je wilt jezelf onderscheiden, maar hebt ook behoefte aan bevestiging, beleeft de stad op je eigen manier, maar gaat ook op in de menigte.

Ervaar deze dagelijkse paradox tijdens Egosphere, waarbij Foam is omgetoverd tot een sfeervol festival. Beleef individuele, unieke momenten of ga mee in een collectieve ervaring. Vraag maar raak tijdens de Q&A met Ari Versluijs en Ellie Uyttenbroek van Studio Exactitudes. Droom weg bij de filmvertoning A Twist in the Fabric of Space of laat je verwonderen tijdens een speciale rondleiding door de tentoonstelling van Koos Breukel en Roy Villevoye. In de wachtkamer luister je naar lezingen en korte verhalen met live illustraties van Ludwig Volbeda. Verschillende ruimtes in Foam zijn gevuld met de muzikale, akoestische klanken van o.a. Dear John en Snoeck. Voor drankjes en dansjes kun je terecht in het Foam Café, waar DJ's Christiaan Confetti en Luc Mast plaatjes draaien.

Datum: donderdag 25 april. 19:30-00:00 uur
Locatie: Foam
Bezoekersaantal: 250

#2: KICK-OFF PHOTO TOWN - block party & print sale

Tijdens de kick-off van Photo Town nodigt Foam Lab zes jonge fotografen uit om hun portfolio te presenteren en te spreken over hun praktijk als fotograaf. Werkend in uiteenlopende fotografiedisciplines zoals fashion, documentaire en studiofotografie geven zij de bezoeker alvast een indruk welke kwaliteit fotografie een maand later op Photo Town te vinden zal zijn. In &Foam strijden de zes fotografen tegen elkaar om de felbegeerde titel te winnen "fotograaf van Photo Town". Met deze titel wordt de desbetreffende fotograaf extra in de spotlights gezet in de aanloop naar het volgende evenement Photo Town. De uiteindelijke winnares van de Kick Off is Sanja Marusiç.

Datum: woensdag 12 juni. 20.00-22.30 uur
Locatie: &Foam
Bezoekersaantal: 100

#3: PHOTO TOWN - block party & print sale

Photo Town is een feestelijke fotografiemarkt in de Tolhuistuin in Amsterdam Noord, waarbij 25 opkomende fotografen hun werk presenteren en verkopen tegen betaalbare prijzen. Iedere fotograaf biedt één foto te koop aan voor 25 euro. Deze 'Labprint' wordt op Photo Town direct uitgeprint door Foam Lab.

Naast het overweldigende aanbod fotografie is er meer te doen op deze dag. Zo is er de nostalgische fotograaf die portretten maakt met een eeuwenoude camera, een fotostand van Paardenkracht waar je zelf op de foto kan en natuurlijk overheerlijk eten en drinken. Photo Town is de eerste fotografiemarkt waar ook jonge mensen met een klein budget hun eerste kunstaankoop kunnen doen.

Photo Town wordt in 2014 weer georganiseerd! Dus, bewaar alvast geen geld maar heel veel goede zin en enthousiasme voor Photo Town!

Deelnemende fotografen:

Sanja Marusic, Sabrina Scarpa, Hester den Boer, Rein Janssen, Dimitri Valentijn, Sander Dekker, Sanne Zurne, Maarten Boswijk, Max Kraanen, Femke Reijerman, Kiri Pruntel, Simone Engelen, Daniele Sambo, Maarten Schroder, Rick Erfmann, Elmer Driessen, Roy Soetekouw, Laila Cohen, Inge Trienekens, Eli Dijkers, Simone Mudde en Olivier van Breugel

Datum: zaterdag 13 juli. 12:00-22:00 uur
Locatie: Tolhuistuin, Amsterdam Noord
Bezoekersaantal: 1300

#4: HIDE & SEEK - A Family Intrigue

Foam Lab trapt de nationale Fotoweek af met een mysterieuze speurtocht vol fotografie door de donkere gangen van de stenen vesting Pampus. Samen met fotograaf Anne Claire de Breij en regisseur Karlijn Kistemaker geeft Foam Lab het Fotoweek-thema 'Kijk, mijn familie!' een Twin Peaks-touch. Forteiland Pampus transformeert naar een huiveringwekkende speeltuin waarin familieleden met hun verhalen en verschijning de bezoeker de stuipen op het lijf jagen. Niets is wat het lijkt, zelfs de zekerheid van je terugtocht niet. Waag het dus niet voor Pampus te liggen!

De avond begint om 19.00 uur bij de steiger van Piet Heinkade 1, waar de boot klaarstaat om de exclusieve bezoekersschare naar Pampus te brengen. Fakkels wijzen je daar de weg en aanwijzingen via fotografie, multimedia en performances helpen je het mysterie rondom Pampus te ontrafelen. De gangen en verlaten ruimtes worden gevuld met de romantische liedjes van zanger Woody Veneman en de akoestische tonen van Lost Cabin. Waaghalzen kunnen in de donkerste gang van het fort luisteren naar de orgelklanken van Kees van Berkel. Moet je even bijkomen van al deze spanning en sensatie? Zoek dan comfort en mooie verhalen bij de verhalenjongens van A Blow of Words. Ook een hapje en een drankje ontbreken uiteraard niet en een feestje van opluchting op de boot terug is niet uitgesloten.


Datum: vrijdag 20 september. 19:00-1:00
Locatie: Forteiland Pampus
Bezoekersaantal: 120

#5: BARTER - Trade your skills for a photo print

Wat hebben opkomende fotografen en jong fotominnend Amsterdam anno 2013 met elkaar gemeen? Ze zitten beide nogal eens op zwart zaad. Foam Lab presenteert BARTER - Trade your skills for a photo print, een vernieuwende veiling waar talent meer waard is dan een goed gevulde buidel.

Tijdens BARTER worden zestien fotoprints van opkomende fotografen geveild. De bezoeker heeft twee uur de tijd de zestien prints te bewonderen en de behoeftes van de maker te ontfutselen. Denk je dat je niets te bieden hebt? Dan helpen de Skill-doctors van Konnektid je hier een handje bij: door middel van een stappenplan kom je er in no time achter wat jij te bieden hebt. Ga met je bod op de foto bij de stand van FotoLab Kiekie en verleid jouw fotograaf door dit bod alvast op te hangen bij jouw lievelingsfoto. Na het bekijken van de werken en het bedenken van je bod begint om vijf uur de veiling, geleid door de professionele veilingmeester Jan-Wolter van den Berg. Schroom niet en trek de aandacht van de veilingmeester - overtuig de fotograaf dat jouw bod de beste keuze is en wie weet ga jij met jouw geliefde foto naar huis! Enkele winnende biedingen zijn een expo bij de Coffee Company, mammoetrib en opgezette kaaiman, inspiratiedag bij Naturalis, 20.000 Facebook views, een expo in Spaces Gallery en een inspirerend verhaal voor een nieuwe fotoserie.

Deelnemende fotografen: Gabi van Ingen, Imke Ligthart, Bram Spaan, Claudia Offerman, Fieke van Berkom, Lotte van Raalte, Marga Tupang, Lisandro Suriel, Sophie van der Perre, Jeroen Passchier, Rachel Schraven, Brettney Vlieland, David van Dartel, Alexandra Hunts, Ferry Verheij, duo Rik Versteeg & Danny Djojosoedarmo.

Datum: zondag 24 november 2013. 15.00-21.00 uur
Locatie: Pllek, Amsterdam Noord
Bezoekersaantal: 220


info