Click here to open

About Foam

Foam zoekt een stagiair Educatie

This vacancy is Dutch only. Please hit the NL button in the top right.

Ben jij iemand die graag mensen enthousiast maakt over fotografie? Heb je interesse in beeldend onderwijs, participatie en wil je alles leren over kunsteducatie? Dan is deze stageplek iets voor jou!

Foam zoekt per juli/augustus 2015 een stagiair voor de afdeling Educatie.

De educatieafdeling van Foam ontwikkelt vernieuwende educatieve programma's, zowel in het museum aan de Keizersgracht als daarbuiten. De afdeling heeft programma's voor het onderwijs en voor publiek. Daarnaast zijn projecten als Foam Lab, West Side Stories en Foam for you ook onderdeel van de educatieafdeling.  

Werkzaamheden
Je ondersteunt bij alle aspecten van de educatieafdeling (bv. bij het contact met scholen; het aannemen en afhandelen van boekingen en reserveringen voor rondleidingen en workshops; het ondersteunen/assisteren van de afdeling en museumdocenten, zowel in de voorbereiding als tijdens workshops en projecten; het bijhouden van de algemene administratie van de afdeling Educatie zoals het verzamelen invoeren van evaluatieformulieren, etc.).

Daarnaast krijg je een uitgebreide training in de educatiemethodiek van Foam en ondersteun je het museum tijdens openingen, evenementen en extra onvoorziene werkzaamheden. Naast de dagelijkse werkzaamheden is het in overleg met het Hoofd Educatie mogelijk om een zelfstandige opdracht te bedenken en uit te voeren.

Profiel
Je hebt affiniteit met educatie en fotografie. Je bent klantvriendelijk en service gericht. Je bezit perfecte schrijfvaardigheid in het Nederlands en Engels. Je bent enthousiast, proactief, flexibel en je werkt goed, zelfstandig in een klein team. Je bent bij voorkeur een derde of vierdejaars student.

Interesse?
De stage is full-time (minimaal 4 dagen) voor een periode van zes maanden. Solliciteer door je CV en motivatiebrief te sturen naar Lisa Kleeven, Hoofd Educatie: lisa@foam.org. Bij vragen bel je naar Foam: 020-5516500.